Test: Kemi i bodylotion

13. aug 2015

54 bodylotions har fået tjekket deklarationen. Testen viser, at hver fjerde testede bodylotion indeholder uønsket kemi i form af mistænkte hormonforstyrrende stoffer eller allergifremkaldende konserveringsmidler. Derudover indeholder mange parfume, som også kan give allergi.

Undgå uønskede kemiske stoffer i din bodylotion

Mistænkte hormonforstyrrende stoffer er fundet i 11 ud af 54 bodylotions. Det er mest parabener, men også stofferne BHT og cyclopentasiloxane. Indholdsstofferne er ikke forbudt, men Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler, at du undgår dem. I hverdagen udsættes du for hormonforstyrrende stoffer fra mange kilder, og det er den samlede mængde, der kan være et problem.

Allergifremkaldende konserveringsmidler har vi også undersøgt. 4 bodylotions indeholder såkaldt formaldehydfraspaltende konserveringsmidler, som vi anbefaler, at du undgår (Det drejer sig om stofferne 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, DMDM Hydantoin, Sodium hydroxymethylglycinate og Diazolidinyl urea).

Brug vores gratis app Kemiluppen til at scanne dine personlige plejeprodukter.

Vær opmærksom på risiko for parfumeallergi

Parfume, deklarationspligtige parfumestoffer og allergifremkaldende planteekstrakter findes i hovedparten af de testede bodylotions.

Børn skal ikke smøres med parfumeret bodylotion på grund af risikoen for allergi. I det hele taget kan du overveje, om det er nødvendigt. Parfumeret lotion er den næsthyppigste årsag til parfumeallergi.

Vil du gerne dufte, kan du for eksempel vælge at få duften fra en parfumeret shampoo i stedet. Så har du ikke så meget hudkontakt med parfumen.

Cocktaileffekten - hvad er det?

Vælg gerne svanemærket

Svanemærkede produkter er generelt gode valg. Her har alle produkterne fået den bedste bedømmelse.

”Hypoallergen”, ”god til sensitiv hud” og lignende udtryk på produkterne kan du ikke stole på. Flere produkter har disse anprisninger, men indeholder alligevel parfume og andre kendte allergifremkaldende stoffer.

Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er bedre at gå efter, hvis du vil have produkter, der er gode til sensitiv hud.

Kemitest: Det betyder kolberne.

Testede produkter

Vis kun:

 
 

Relaterede artikler