30. sep 2015

Biltema 24h antiperspirant deodorant women

Chemistry

Denne deodorant fra Biltema indeholder blandt andet mistænkt hormonforstyrrende stoffer og vi kan derfor ikke anbefale den.

Deodoranten indeholder to mistænkt hormonforstyrrende stoffer: Methylparaben, Propylparaben.

Den indeholder også Dmdm hydantoin, der er et allergifremkaldende konserveringsmiddel, fordi det fraspalter formaldehyd.

Deodoranten indeholder derudover parfume heriblandt flere af de deklarationspligtige parfumestoffer: Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Linalool, Citronellol, Hexyl cinnamal, Butylphenyl methylpropional, Geraniol, Hydroxycitronellal, Amyl cinnamal, Benzyl cinnamate

EU's videnskabelige komite er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser at de bruger. Stofffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Vi har frem til nu vurderet indhold af butylphenyl methylpropional som gul, fordi det kan give allergi. Det fortsætter vi med indtil den endelige vurdering foreligger.

Deodoranten indeholder aluminium, og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge alluminiumsholdige deodoranter, lige efter barbering i armhuler.

Plusser

Miljøbelastende stoffer
Allergifremkaldende planteekstrakter

Minusser (stofferne er som udgangspunkt tilladte)

Parfumestoffer
Andre allergifremkaldende stoffer
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer