30. sep 2015

Clarins Roll-on deodorant

Clarins deodorant er uden en række problematiske stoffer. Den indeholder dog parfume blandt andet parfumestofferne Butylphenyl methylpropional, Geraniol, Benzyl salicylate og Citronellol. Deodoranter er hyppig årsag til parfumeallergi. Disodium edta er problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komite er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser at de bruger. Stofffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Vi har frem til nu vurderet indhold af butylphenyl methylpropional som gul, fordi det kan give allergi. Det fortsætter vi med indtil den endelige vurdering foreligger.

Deodoranten indeholder aluminium, og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge alluminiumsholdige deodoranter, lige efter barbering i armhuler.

Plusser

Andre allergifremkaldende stoffer
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Allergifremkaldende planteekstrakter

Minusser (stofferne er som udgangspunkt tilladte)

Parfumestoffer
Miljøbelastende stoffer