30. sep 2015

Palmolive Invisible

Chemistry

Palmolive Invisible kan vi ikke anbefale.

Deodoranten indeholder Bht, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Derudover indeholder den også parfume blandt andet parfumestofferne Benzyl benzoate, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl cinnamal og Linalool. Deodoranter er en hyppig årsag til parfumeallergi. Benzyl benzoa og Tetrasodium edta er problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komite er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser at de bruger. Stofffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Vi har frem til nu vurderet indhold af butylphenyl methylpropional som gul, fordi det kan give allergi. Det fortsætter vi med indtil den endelige vurdering foreligger.

Deodoranten indeholder aluminium, og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge alluminiumsholdige deodoranter, lige efter barbering i armhuler.

Plusser

Andre allergifremkaldende stoffer
Allergifremkaldende planteekstrakter

Minusser (stofferne er som udgangspunkt tilladte)

Parfumestoffer
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Miljøbelastende stoffer