Kemiluppen: Mange danske mærker får topkarakter

22. jun 2020

Appen Kemiluppen tjekker din kosmetik og personlige pleje for uønsket kemi. Se liste med 13 eksempler på danske brands, som får den bedste vurdering.

danske-maerker-der-faar-topkarakter-i-kemiluppen.jpg

Danske mærker der får topkarakter i Kemiluppen
Foto: Benjamin Media

App: Kemiluppen tjekker for uønsket kemi

Kemiluppen er en app, der hjælper dig med at tjekke, om dine plejeprodukter og kosmetik indeholder uønsket kemi.

Uønsket kemi er for eksempel indholdsstoffer, der er allergifremkaldende, miljøbelastende eller mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Appen hjælper dig med at vælge produkter, hvis du vil undgå disse ingredienser.

Hent app: Kemiluppen tjekker dine plejeprodukter for uønsket kemi

Brands: Mange danske produkter får bedste vurdering

Danske brands i appen klarer sig generelt godt, når det handler om at være fri for problematiske ingredienser.

Cremer, deodoranter eller bodylotions får oftere en god vurdering i Kemiluppen, hvis de er produceret af eller for en dansk virksomhed. Det har tal fra appen Kemiluppen tidligere vist.

Herunder kan du se eksempler på 13 danske brands, som får topkarakter i Kemiluppen.

Læs mere: Danske cremer er ’grønnere’ end udenlandske konkurrenter

Kemiluppen: 13 eksempler på danske mærker, der får topkarakter

Disse danske brands har mindst 10 produkter i Kemiluppen, hvor alle eller næsten alle produkter får bedste vurdering.

Änglamark – har 122 produkter i Kemiluppen. Det gælder blandt andet vådservietter, deodorant og barberskum. 118 af disse produkter får topkarakter i appen

Derma – har 118 produkter i Kemiluppen, blandt andet sollotion, deodorant og håndsæbe. Alle Dermas produkter i appen får den bedste bedømmelse.

Levevis – mærket har 110 produkter i Kemiluppen, blandt andet tandpasta, deodorant og læbepomade. 106 af disse produkter får topkarakter i appen.

Minirisk – har 53 produkter i Kemiluppen, blandt andet vådservietter, dagcreme og flydende håndsæbe. 52 af disse produkter får den bedste vurdering i appen.

Grøn Balance – har 40 produkter i Kemiluppen. Det er blandt andet læbepomade, flydende håndsæbe og deodorant. 38 af disse produkter får topkarakter i appen.

Irmas Tusindfryd – har 38 produkter i Kemiluppen, blandt andet deodorant, ansigtsrens og læbepomade. 35 af disse får den bedste vurdering i appen.

Purely professional – har 29 produkter i Kemiluppen, blandt andet ansigtsrens, shampoo og creme. 28 af disse produkter får den bedste bedømmelse.

Organic Circle – har 29 produkter i Kemiluppen, blandt andet ansigtscreme, deodorant og håndcreme, som alle får den bedste bedømmelse.

Rønsbøl – har 28 produkter i Kemiluppen, blandt andet dagcreme, bodylotion og reparationscreme. 21 af disse får den bedste vurdering i appen.

Miild – har 27 slags kosmetik i Kemiluppen. Det gælder for eksempel concealer, bronzing pudder og mascara. Alle produkter i appen fra Miild får den bedste bedømmelse.

Ideel – har 17 produkter i Kemiluppen, blandt andet ansigtscreme, renseservietter og makeup-fjerner. Alle produkter i appen fra Ideel får den bedste bedømmelse.

SkinOcare – har 14 produkter i Kemiluppen. Disse omfatter blandt andet kopattesalve, deodorant og creme. Alle produkter fra SkinOcare i appen får bedste vurdering.

ØKOlogisk – har 11 produkter i Kemiluppen, blandt andet shampoo, bodylotion og deodorant, som alle får den bedste bedømmelse.

I appen kan du finde mange flere brands, hvor en stor del af mærkets produkter får topkarakter. Det gælder for eksempel Apotekets, Matas og Nilens Jord.

Listen ovenfor tager udgangspunkt i data fra Kemiluppen per juni 2020, hvor der findes over 18.000 produkter i databasen.

Den bedste vurdering, A-kolbe, kan du finde på mere end hvert femte produkt i Kemiluppens database.

Test: Det betyder kolberne A, B og C

Sådan tjekker du et mærke i Kemiluppen

  • Åbn appen Kemiluppen og skriv navnet på brandet i søgefeltet på forsiden. Så kan du se en liste over, hvilke produkter brandet har i appen, og hvordan de klarer sig.
     
  • Tjek stregkoden på dit produkt med appens scanner. Så får du en vurdering af kemien i det konkrete produkt. Findes produktet ikke i databasen, kan du tage et billede af det i appen og sende det ind til vurdering hos Forbrugerrådet Tænk Kemi.