Kemiluppen runder 2 millioner scanninger

11. jul 2016

Appen Kemiluppen er fortsat populær blandt danske forbrugere, der nu har brugt appen 2 millioner gange. Kemiluppen hjælper dig med at gennemskue, hvilke indholdsstoffer der findes i dine personlige plejeprodukter.

kemiluppen-scanner.gif

Kemiluppen - app scanner for uønsket kemi
Foto: Forbrugerrådet Tænk Kemi

App fortsat populær til kemitjek

Kemiluppen er fortsat et populært redskab, når de danske forbrugere skal tjekke kemien i deres personlige plejeprodukter.

Appen bliver i gennemsnit adspurgt cirka 10.000 gange dagligt og har nu rundet 2 millioner scanninger i alt siden begyndelsen i december 2015.

App Store: Download Kemiluppen gratis (eksternt link).

Google Play: Download Kemiluppen gratis (eksternt link).

Kemiluppen tjekker for uønsket kemi

Appen kan du bruge til at scanne stregkoden på dine personlige plejeprodukter – for eksempel solcremen, deodoranten eller tandpastaen på toilethylden.

Kemiluppen giver et enkelt svar på, om der er indholdsstoffer i produktet, som for eksempel er allergifremkaldende eller mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Indholdsstofferne er i de fleste tilfælde lovlige og ikke problematiske i det enkelte produkt. Men forskere anbefaler, at du nedsætter din samlede udsættelse for problematisk kemi.

Cocktaileffekten - hvad er det?

Forbrugerrådet Tænk Kemi: Stærkt at forbrugerne tænker over kemien i deres hverdag

”Mere end 115.000 danskere bruger nu Kemiluppen til at se, hvordan de kan skære ned på udsættelsen for blandt andet mistænkt hormonforstyrrende stoffer. Det viser, at mange gerne selv vil vælge, hvilke indholdsstoffer de omgås, og med Kemiluppen får de et redskab til at gøre det. Forskere har i øjeblikket stort fokus på hormonforstyrrende stoffer, som er mistænkt for blandt andet at forringe sædkvaliteten hos drenge og føre til tidligere pubertet hos piger. Men EU-Kommissionen nøler med at regulere dem. Derfor er det stærkt, at så mange forbrugere selv tager valget i forhold til problematiske stoffer.”

Claus Jørgensen, projektchef i Forbrugerrådet Tænk Kemi

Fakta om Kemiluppen

  • Mere end 115.000 forbrugere har hentet appen til deres smartphone
  • De har til sammen tjekket produkter 2 millioner gange
  • 7.500 produkter ligger klar med svar i Kemiluppens database. Flere kommer hele tiden til, når forbrugerne indscanner produkter til vurdering hos Forbrugerrådet Tænk Kemi.
  • Appen er nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2016.