Kombivogn fra Stokke klarer sig bedst i kemitest for andet år i træk

16. maj 2016

Stokkes klapvogn og barnevogn får igen den bedste karakter i Forbrugerrådet Tænk Kemis test af 7 forskellige kombivogne.

kombivogn-stokke.gif

Test af kombivogne, duovogne, klapvogne, barnevogne - fx Stokke og Emmaljunga
Fotomontage. Foto: ICRT

Kombivogn fra Stokke er uden en række problematiske kemikalier

Stokkes kombivogn til de mindste får for andet år i træk den bedste karakter i Forbrugerrådet Tænk Kemis test af kombivogne.

Klapvogn og barnevogn var uden en række problematiske stoffer og modtager derfor topkarakter. Det fik virksomheden også i testen af klapvogne fra foråret 2015.

Se hele testen: Kemi i kombivogne.

7 kombivogne er testet for uønsket kemi

Laboratorietesten målte indholdet af udvalgte problematiske kemikalier i klapvognssædet, blandt andet i stoffet, selerne, frontbøjlen, kalechen samt i håndtagene, der bruges af forældre, søskende og på et tidspunkt også af barnet selv.

Kemikalierne var blandt andet stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Emmaljungas kombivogn fik også topkarakter for at være uden problematiske kemikalier. I en test fra 2014 af Forbrugerrådet Tænk viste virksomhedens barnevogn sig også at være uden en lang række uønskede kemikalier.

Stokke: Vi arbejder for at undgå problematiske kemikalier og er vældigt glade for testresultaterne

”Vi er vældigt glade for testresultaterne (…) Det er vigtig for os, at de allermindste og mest sårbare forbrugere beskyttes særligt. I Stokke arbejder vi systematisk for at sikre, at vi undgår problematiske kemikalier i vores produkter. Vi er opmærksomme på, hvilke materialer vi vælger, og vi følger op hos leverandørerne med et omfattende testprogram for produkterne gennem hele værdikæden. Viden om problematiske kemikalier er under kontinuerlig udvikling og ændringer i reglerne sker regelmæssigt. I Stokke tilstræber vi os på at holde os opdaterede. Vi har som mål, at vores produkter skal opfylde ikke bare gældende krav til problematiske kemikalier, men også debatterede kemikalier.”

Marianne T. Werner, regulatory affairs manager, Stokke AS

Se hele testen: Kemi i kombivogne.

Forbrugerrådet Tænk Kemi: Meget positivt når stærke virksomheder går længere end lovgivningen

”Det er meget positivt, når vi ser virksomheder, der på eget initiativ går længere end lovgivningen for at begrænse den uønskede kemi i børns hverdag. Børn udsættes for problematiske kemikalier fra mange kilder i hverdagen, så selvom en kombivogn kun er en lille brik i det puslespil, er det et unødvendigt bidrag til den samlede udsættelse for eksempelvis mistænkte hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. Lovgivningen, som den ser ud nu, tager ikke højde for disse kombinationseffekter, og derfor er virksomhederne en vigtig spiller i forsøget på at begrænse uønsket kemi i børns hverdag. Stokke viser for andet år i træk, at det kan lade sig gøre at producere en kombivogn uden en række problematiske kemikalier, så det er vi meget tilfredse med.”

Stine Müller, projektleder og testansvarlig, Forbrugerrådet Tænk Kemi

Cocktaileffekten - hvad er det?

Se Forbrugerrådet Tænks funktionstest af kombivogne på taenk.dk (log ind eller bliv medlem)