Fastelavn: 3 tips til sminke og ansigtsmaling

21. jan 2020

Fastelavn og Halloween betyder festligheder med ansigtsmaling og udklædning. Men det er ikke alt, huden har godt af at få smurt på. Så brug sminke og ansigtsmaling med omtanke – og ikke for ofte.

fastelavn-3-tips-til-sminken.jpg

Fastelavn: 3 tips til sminken
Foto: Getty Images

1. Undgå allergiske reaktioner

Sminke skal i videst muligt omfang være i fast form. En flydende sminke kan indeholde langt flere konserveringsmidler, som kan være problematiske.

Allergiske reaktioner er bedst at tage i opløbet. Derfor bør du opsøge læge og bede om en test, hvis barnet oplever en reaktion over for bestemte produkter.

Du skal fjerne sminken, hvis den irriterer barnets hud.

Halloween: Se 12 sminker uden uønsket kemi

2. Beskyt barnets hud

Brug en fed creme under sminken - for eksempel en miljømærket, som du kan finde i appen Kemiluppen. Cremen beskytter huden og gør det nemmere at få sminken af igen.

Vær omhyggelig med at fjerne sminken. Brug vand og sæbe, hvis det er vandbaseret sminke. Du kan bruge rensecreme, hvis det er fedtbaseret sminke.

Undgå at smøre sminken på læber og om øjne samt på områder, hvor huden er meget tør, revnet eller på smårifter og sår.

Har du spørgsmål om kemi i din hverdag? Kontakt os på telefon eller mail

3. Tjek produktet med appen Kemiluppen

I appen Kemiluppen er der tjekket ingredienser i mere end 150 teatersminker. Find vurderinger af teatersminker i appen under kategorien "diverse".

Køb desuden kun halloweensminke eller fastelavnssminke, der har en indholdsdeklaration. Sådan en skal være på sminken, vedlagt eller til at få i butikken.

Smid produktet ud, når holdbarhedsdatoen er overskredet.

Kemiluppen: Tjek halloweensminker og fastelavnssminker for uønsket kemi med smart app

Relaterede artikler