Test: Kemi i babylotion

9. jun 2015

Babylotions indeholdt i 14 af de 37 testede produkter parfume eller parfumestoffer. Parfume kan give allergi, så vælg i stedet en af de mange uparfumerede.

babylotionweb.jpg

Test: Babylotion
Foto: Anne Beck Christensen

Parfume kan give allergi

Forbrugerrådet Tænk Kemis test af babylotion viser, at 14 ud af 37 babylotions indeholder parfume eller et eller flere af de deklarationspligtige parfumestoffer. Disse er kendte årsager til allergi.

Parfumeallergi følger dig resten af dit liv, og personlige plejeprodukter er et af de steder, hvor du bliver udsat mest direkte for parfume.

Flere babylotions oplyser på etiketten, at duftstofferne kommer fra naturlige planteekstrakter, eller at de er fri for syntetisk parfume. Men allergi kan du få af kontakt med både kunstige og naturlige duftstoffer.

Se produkterne i testen nederst på denne side.

Naturlige duftstoffer er ikke bedre

Babylotions med naturlige duftstoffer er ikke et bedre valg, hvis du ønsker at begrænse risikoen for allergi.

Vil du gerne nedsætte risikoen for, at dit barn udvikler parfumeallergi, er det bedst at undlade at bruge parfumerede plejeprodukter til barnet.

Miljø- og allergimærkede babylotions er det lette valg, hvis du vil undgå parfume og andre problematiske indholdsstoffer.

Kemiluppen: Smart app tjekker dine personlige plejeprodukter for uønsket kemi.

3 babylotions meldt til Miljøstyrelsen

Babylotionerne Eco.kid Potion lotion, Humphrey´s Corner Natural baby lotion og Organic Babies baby lotion kan vildlede forbrugere med deres anprisninger.

De 2 første skriver ”hypoallergen”, hvilket betyder mindre allergifremkaldende. Den sidste skriver, at den er ”Parfume fri”. Alle 3 produkter indeholder dog et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer, der ofte fører til allergi.

Forbrugerrådet Tænk Kemi har informeret Miljøstyrelsen om de 3 produkter, så Miljøstyrelsen kan vurdere, om der er tale om vildledende markedsføring.

Begræns brugen af babyplejeprodukter

Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler generelt at begrænse brugen af plejeprodukter til babyer. Det gælder også for babylotion.

Selv de bedste babyplejeprodukter indeholder kemikalier, som vi ikke nødvendigvis ved alt om. Men kemikalierne bliver på barnets hud, og barnet kan derfor optage dem.

Test: Det betyder kolberne A, B og C. 

OBS. Testen er opdateret i december 2018, så den tager højde for ændrede vurderinger for 2 stoffer (Salicylic acid og butylphenyl metylpropianol), der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Relaterede artikler