11. jun 2019

Reef Safe SPF 30 Original formular

C-kolbe

Reef Safe SPF 30 indeholder solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamate og benzophenone 3, samt konserveringsmidlerne Methylparaben og Propylparaben, der alle er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Ethylhexyl methoxycinnamate og benzophenone 3 er også de to UV-filtre, der er blevet forbudt i enkelte lande, fordi de skader koralrevet. Navnet Reaf Safe samt oplysningen om at produktet beskytter vores koralrev, er derfor misvisende.

Vil du være sikker på at få en solcreme til rejsen uden de solfiltre, der er problematiske for korallerne, kan du vælge en miljømærket eller gå efter solcremer, der får A- eller B-kolbe i Kemiluppen.

Konserveringsmidlet Diazolidinyl urea er allergifremkaldende.

Planteekstrakterne Lavandula angustifolia extract og Cymbopogon schoenanthus extract kan give allergi.

Kingfish, der forhandler Reef Safe solcreme, oplyser til Forbrugerrådet Tænk Kemi, at producenten har fået foretaget test af flere uafhængige laboratorier, der alle har vist at til trods for, at produktet indeholder ingredienser, der er kendt for at skade dyre- og plantelivet i havet, skader solcremen ikke dyre- og plantelivet. Den er lige så sikker at bruge som den solcreme uden Oxybenzone. (Oxybenzone er det samme som benzophenone-3, red.)

Test: Kemien i solcreme (link til testens forside)

Plusser

Parfume

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Allergifremkaldende planteekstrakter
Miljøbelastende stoffer