28. jan 2021

Aerosleep Ecolution Mattress Pack

C-kolbe

På trods af navnet, Ecolution, afgiver denne madras som den eneste i testen kemikalier målt 3 dage efter udpakning. Derfor får den en C-kolbe.

Stoffet, der afgives (n-hexane), er i EU mistænkt for at kunne skade vores forplantningsevne. Det kan også påvirke vores nervesystem og er på Miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer.

Afgivelse fra madrassen er kun målt efter 3 dage. Det er derfor uvist, hvor længe madrassen fortsætter med at afgive kemikaliet, men typisk falder afgivelsen af flygtige kemikalier fra produkter over tid. Pak altid nye madrasser ud og stil dem til afgasning med god udluftning, inden de tages i brug.

Der gælder ikke særlige regler for afgivelsen af stoffet fra babyprodukter, men indhold og afgivelse af sundhedsproblematiske stoffer er generelt uønsket fra produkter til børn, da det kan bidrage til børnenes samlede udsættelse for problematiske stoffer. Afgivelse af flygtige forbindelser bidrager også til dårlig indeklima på børneværelset.

Madrassen lugter noget lige efter udpakning og fortsat også efter 3 dage.

QLEVR, Producent af Aerosleep, oplyser til Forbrugerrådet Tænk, at sikkerhed har højeste prioritet, og at alle deres produkter derfor er certificeret i henhold til Oekotex Standard 100 klasse 1, der er den strengeste standard for brug af kemikalier. Ecolution madrassen var i januar 2021 endnu ikke kommet på det danske marked. Aerosleeps danske distributør har tidligere oplyst til Forbrugerrådet Tænk, at madrassen kommer på det danske marked.

Gå til testens forside

Plusser

Isothiazolinoner
Pesticider
Nonylphenol og nonylphenolethoxylater
Flammehæmmere
Ftalater

Minusser (stofferne er tilladte)

Flygtige forbindelser