27. apr 2020

Weleda Calendula nappy change cream

C-kolbe

Weleda Calendula nappy change cream indeholder et parfumestof, benzyl salicylate, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Parfume, heriblandt flere af de deklarationspligtige parfumestoffer (Limonene, Linalool, Benzyl benzoate, Benzyl salicylate, Geraniol og Farnesol), kan give allergi. Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler, at man undgår parfumerede plejeprodukter til børn. At der er tale om naturlige parfumestoffer ændrer ikke ved, at stofferne kan give allergi. Produktet får derfor den laveste bedømmelse, C-kolben.

Salven indeholder også et ekstrakt af kamille, der kan give allergi. Selvom allergirisikoen ved kamille i babysalver ikke er kendt, anbefales af forsigtighedshensyn babysalver uden kamille-ekstrakter.

Flere stoffer (Limonene, Benzyl benzoate og Zink oxid) kan være problematiske for miljøet. Så brug kun zinksalve, når der er behov for det. Zink oxid er dog ikke medtaget i den samlede vurdering af zinksalverne, da stoffet er nødvendig for at få salvens udtørrende funktion.

Plusser

Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Planteekstrakter der kan give allergi
Miljøbelastende stoffer