30. sep 2015

Biltema 24h antiperspirant deodorant women

C-kolbe

Denne deodorant fra Biltema indeholder blandt andet mistænkt hormonforstyrrende stoffer. Deodoranten indeholder 2 mistænkt hormonforstyrrende stoffer: Methylparaben, Propylparaben.

Den indeholder også Dmdm hydantoin, der er et allergifremkaldende konserveringsmiddel, fordi det fraspalter formaldehyd.

Deodoranten indeholder derudover parfume heriblandt flere af de deklarationspligtige parfumestoffer: Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Linalool, Citronellol, Hexyl cinnamal, Butylphenyl methylpropional, Geraniol, Hydroxycitronellal, Amyl cinnamal, Benzyl cinnamate.

EU's videnskabelige komité er kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indholdet af butylphenyl methylpropional får en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Det fortsætter vi med, indtil den endelige vurdering foreligger.

Deodoranten indeholder aluminium og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge aluminiumsholdige deodoranter lige efter barbering i armhuler.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Miljøbelastende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Andre allergifremkaldende stoffer