30. sep 2015

Davidoff Cool Water Night Dive

C-kolbe

Davidoff-deodoranten indeholder det bakteriedræbende stof triclosan, der blandt andet er mistænkt for at være hormonforstyrrende og problematisk for miljøet.

Deodoranten indeholder også BHT, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Deodoranten indeholder også parfume heriblandt flere parfumestoffer: linalool, limonene, coumarin, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, citronellol, geraniol og citral. Limonene er også problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komité er kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten er uden aluminium.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Miljøbelastende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer