30. sep 2015

Dove Invisible dry 48H

Dove Invisible dry er uden en række problematiske stoffer.

Den indeholder dog parfume blandt andet parfumestofferne Alpha-isomethyl ionone, Benzyl alcohol, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Cinnamyl alcohol, Citronellol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene og Linalool. Deodoranter er hyppig årsag til parfumeallergi. Limonene er også problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komité er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten indeholder aluminium og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge aluminiumsholdige deodoranter lige efter barbering i armhuler.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

 

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Miljøbelastende stoffer