30. sep 2015

Old Spice Whitewater Deo

C-kolbe

Old Spice Whitewater deodoranten indeholder BHT og cyclomethicone, der kan indeholde cyclopentasiloxane. Begge er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Den indeholder også parfume blandt andet parfumestofferne benzyl benzoate, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, cinnamal, citral, citronellol, eugenol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene og linalool. Deodoranter er en hyppig årsag til parfumeallergi.

Limonene, benzyl benzoate og tetrasodium edta er problematiske i miljøet.

EU's videnskabelige komité er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten er uden aluminium.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Miljøbelastende stoffer