30. sep 2015

Rexona Invisible aqua

Rexona Invisible aqua er uden en række problematiske stoffer.

Den indeholder dog parfume blandt andet parfumestofferne benzyl alcohol, benzyl benzoate, benzyl cinnamate, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxycitronellal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene og linalool. Deodoranter er hyppig årsag til parfumeallergi.

Limonene og benzyl benzoate er også problematiske for miljøet.

EU's videnskabelige komité er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten indeholder aluminium og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge aluminiumsholdige deodoranter lige efter barbering i armhuler.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Miljøbelastende stoffer