30. sep 2015

Rexona Maximum protection clean scent

C-kolbe

Rexonas deodorant indeholder cyclopentasiloxane og BHT, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Desuden indeholder den parfume blandt andet i form af parfumestofferne alpha-isomethyl ionone, benzyl alcohol, benzyl cinnamate, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, cinnamyl alcohol, citral, citronellol, coumarin, hexyl cinnamal, limonene og linalool. Parfume i deodoranter er en hyppig årsag til parfumeallergi.

Limonene og cyclopentasiloxane er også problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komité er netop kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten indeholder aluminium og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge aluminiumsholdige deodoranter lige efter barbering i armhuler.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter
Andre allergifremkaldende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer
Miljøbelastende stoffer