30. sep 2015

Ziaja Men duo concept

C-kolbe

Ziaja Men Duo concept indeholder cyclopentasiloxane, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Cyclopentasiloxane er også miljøbelastende.

Desuden indeholder deodoranten parfume blandt andet i form af parfumestofferne linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, citronellol, alpha-isomethyl ionone og geraniol. Parfume i deodoranter er en hyppig årsag til parfumeallergi.

Limonene er også problematisk for miljøet.

EU's videnskabelige komité er kommet med et udkast til en vurdering af et af de parfumestoffer, som denne deodorant indeholder: butylphenyl methylpropional. Stoffet er vurderet til ikke at være sikkert at anvende i plejeprodukter ved de koncentrationer, som industrien oplyser, at den bruger. Stoffet er blandt andet mistænkt for at kunne skade forplantningsevnen. Indhold af butylphenyl methylpropional udløser en middel vurdering, fordi det kan give allergi. Denne bedømmelse fortsætter vi med at give stoffet, indtil den endelige vurdering foreligger fra EU.

Deodoranten indeholder aluminium og er derfor også en antiperspirant. Vi har ikke bedømt aluminium i deodoranterne. Undgå at bruge aluminiumsholdige deodoranter lige efter barbering i armhuler.

Test: Kemien i deodoranter (link til testen).

Plusser

Allergifremkaldende planteekstrakter

Minusser (stofferne er tilladte)

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer
Miljøbelastende stoffer

Minusser (stofferne er tilladte)

Parfumestoffer